Door wie?

Het leven voluit leven’ is mijn motto. ‘Niets uit de weg gaan, pijn en geluk volledig voelen, steeds meer mezelf leven en inbrengen en anderen de kans geven dat ook te doen.’ Mijn levensweg wordt gekenmerkt door deze woorden. Liefde is daarin mijn leidraad.

In 2004 startte ik in Amsterdam een eigen praktijk voor psychologische begeleiding. Vanaf mei 2015 ben ik werkzaam in Haarlem. Elke ochtend als ik het station uitstap, ben ik blij dat ik in Haarlem ben. In mijn therapeutisch werk ben ik gevormd door: de Voicie Dialogue benadering van Hal en Sidra Stone, de Past Reality Integration (PRI) van Ingeborg Bosch, Focusing van Eugene Gendlin, systemisch werk/Familieopstellingen, van  Bert Hellinger, Mindfulness. Ik volgde een tweejarige Tantra- training (www.centrumvoortantra.nl) waarin de beleving van intimiteit in contact met jezelf en de ander een belangrijke focus heeft. In mijn werk maak ik door deze ervaring meer gebruik van aandacht en ademhaling en zijn seksualiteit en intimiteit onderwerpen die bij mij in goede handen zijn. In november 2015 deed ik de basistraining voor de relatietherapiebenadering EFT, Emotionally Focused Therapy ( http://www.eft.nl/, zie tabblad ‘Echt verbinden’).

In 2010 kwam er een einde aan de relatie (van 16 jaar) met de vader van mijn twee jongste kinderen (inmiddels 16 en 18 jaar oud). Dit was een bijzonder heftige ervaring die mij getransformeerd heeft. Ik heb mij in die periode vooral gericht op het ombuigen van mijn boosheid naar kracht en liefde. Leren kwetsbaar te zijn en tegelijkertijd te blijven staan, zelfs naar mensen die je pijn doen, bedoeld of onbedoeld. Dat blijft een grote uitdaging. Eén die mijn toewijding heeft.

Het hebben van een liefdevolle relatie heb ik lang gezien als één van de moeilijkste opdrachten in het leven.  De laatste tijd is voor mij de focus verschoven. Het hebben van een liefdevolle relatie is niet meer het belangrijkste doel van mijn leven, maar een middel om mijn eigen hart te bevrijden van pijn en liefdevol te zijn met mezelf en de wereld om me heen. Daarmee is het wel een heel krachtig middel, want in de liefde is je partner altijd je leraar, je spiegel. Ik heb verschillende lange relaties gehad, waaruit ik veel lessen heb geleerd. Momenteel  leef ik alleen met mijn twee kinderen in Amsterdam. Ik begin steeds meer te ervaren dat  de relatie met mezelf bijzonder vervullend is. Als die goed is, bloeien  al mijn andere relaties op.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde in mijn begeleiding. Ik ben zowel mild als direct, ik ben zonder oordeel maar ik houd je bij de les, ik ben betrokken en op gepaste afstand.  Ik wijd mij met liefde aan jouw/jullie proces.