Individuele therapie

Als je alleen bij mij komt, sta ik met je stil bij dat wat jou afhoudt van wat je echt wil. Als je bij mij komt met relatieproblemen kijken we naar wat jouw aandeel is in het stagneren van de relatie en hoe je dat om kunt keren. Als je bij mij komt met (beginnende) burnout-klachten, geldt hetzelfde, we kijken naar welke overlevingsstrategieën jou in deze toestand gebracht hebben en hoe je wel voor jezelf kunt gaan zorgen. Als je vastloopt in een rouwproces, (door scheiding, dood of een ander verlies) dan kijken we naar hoe jij vrij kunt worden om het verlies te verwerken en je leven weer opnieuw vorm te geven.

Het maakt dus niet uit waar je mee zit, ik ga met jou op zoek naar wat jou belemmert om het leven te leiden dat je graag wil leiden. Vaak zullen door mijn manier van werken oude ingeslepen ideeën en lang opgeslagen gevoelens naar boven komen. Ik ben gericht op wat er zich in het lichaam afspeelt. Het lichaam heeft namelijk een grote intelligentie als het gaat om alle opgeslagen emoties en overtuigingen. Door je aandacht naar je lichaam te brengen kan er een enorme transformatie plaats vinden. We praten wel, maar over het algemeen niet zoals je gewend bent te praten, vanuit het hoofd. Het gaat erom in de sessies je buik, hart en hoofd op één lijn met elkaar te krijgen.

Vanuit mijn achtergrond werk ik met een aantal methodes tijdens de individuele therapie, die veel overeenkomsten hebben. Deze zijn Voice Dialogue van Hal en Sidra Stone, Past-reality-integration van Ingeborg Bosch en Emotionally Focussed Couple Therapy van Sue Johnson. Klik hier (over Wilma, Visie) voor meer informatie.
Ik blijf in de beleving heel dicht bij die van jou en zal je helpen meer te gaan voelen en dit ook onder woorden te brengen. Het kan zijn dat  ik je opdrachten mee geef voor tussen de sessies door. Deze hebben als doel dat je aandacht op je proces gefocust raakt.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde in mijn begeleiding als therapeut. Ik ben zowel mild als direct, ik ben zonder oordeel maar ik houd je bij de les, ik ben betrokken en op gepaste afstand.  Ik wijd mij met liefde aan jouw proces.

De individuele therapie sessies duren vijf kwartier. Gemiddeld genomen hebben mensen zo’n 8 tot 20 sessies nodig om zelf verder te kunnen. Ook is het mogelijk om in een later stadium je partner mee te nemen, als jullie dat beiden willen natuurlijk.