Voor wie is relatietherapie?

Wij, mensen, hebben het verlangen ons te verbinden met andere mensen. Dat is een vanzelfsprekend, maar ook bijzonder proces. Vaak voelen we ons enorm verbonden als we verliefd zijn, maar komen er daarna belemmeringen, blokkades of scheurtjes in de verbinding. In onze pogingen het contact te herstellen, verliezen we nog al eens de verbinding met onszelf.

In verbinding zijn met een ander terwijl je in verbinding blijft met jezelf, vraagt veel bewustzijn. Er zijn zoveel valkuilen, als je niet leert je bewustzijn er bij te houden, beland je in een relatie die niet echt bevredigend is, of zelfs destructief. Zijn jullie in een dergelijke relatie beland of vrees je ervoor? Ik wil je graag helpen de verbinding met jezelf en de ander (weer) te vinden.

Concreet kan je bij mij terecht als je

  • een onbevredigende of vastgelopen relatie hebt; jullie maken (veel) ruzie, jullie sluiten je af of jullie kunnen elkaar niet vinden op het gebied van seksualiteit en intimiteit. Als je beiden daaraan wil werken kan je samen komen, als je de enige bent die er wat aan wil doen, kan je alleen komen, jouw proces zal ook de relatie beïnvloeden.
  • meer uit je relatie wil halen, of ziet dat je in patronen terecht komt waar je eerder ook al in terecht kwam. Dat kan ook zowel samen als alleen.
  • geen relatie hebt, maar er wel naar verlangt.
  • rouwt om een geliefde, verloren aan de dood of door een scheiding/breuk.
  • een onvervulde kinderwens hebt.
  • steeds relaties hebt, maar het gevoel hebt dat je niet verder komt.