Opleidingen en inspiratie

Al vanaf 2004 heb ik een eigen praktijk voor psychologische begeleiding, eerst in Amsterdam, waar ik nog woon, en vanaf mei 2015 in Haarlem. De rust en overzichtelijkheid van Haarlem doet mij goed. In mijn therapeutisch werk ben ik gevormd en geïnspireerd door: de Voice Dialogue benadering van Hal en Sidra Stone (opleiding bij Arc-en-Ciel tussen 2001 en 2004), de Past Reality Integration (PRI) van Ingeborg Bosch (geen opleiding), Focusing van Eugene Gendlin, systemisch werk/Familieopstellingen, van  Bert Hellinger, Mindfulness. Ik volgde een tweejarige Tantra- training (www.centrumvoortantra.nl) waarin de bewuste ervaring van intimiteit in contact met jezelf en de ander een belangrijke focus heeft. In mijn werk maak ik door deze intense opleiding meer gebruik van aandacht en ademhaling en zijn seksualiteit en intimiteit onderwerpen die bij mij in goede handen zijn. In november 2015 deed ik de basistraining voor de relatietherapiebenadering EFT, Emotionally Focused Therapy ( http://www.eft.nl/, zie tabblad ‘Echt verbinden’).  In 2016 en 2017 deed ik de relatietherapieopleiding aan de school voor relatietherapie van Jan en May Michielsen, (www.schoolvoorrelatietherapie.be ). In 2019-2020 verdiepte ik me verder in EFT bij  Berry Aarnoudse  (https://www.eftnetwerk.nl/nl/index.html )  in de verdiepingstraining. In 2021 heb ik mij officieel kunnen laten registreren als EFT registertherapeut- aanvullend getraind, na een uitgebreid supervisie traject bij Judith de Graaf (http://www.degraafpsychotherapie.nl/ ) Tevens heb ik me geschoold in het geven van de Houd me Vast training, een heel mooie training gebaseerd op het gedachtengoed van Sue Johnson.

relatietherapeut